Ofte stillede spørgsmål & svar
Vi har her samlet vores oftest stillede spørgsmål fra vores gæster til dig, så du let og hurtigt kan finde svar på dine spørgsmål.
Har du spørgsmål som ikke står besvaret her, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os enten via info@mc-rejser.dk eller ringe til 7221 7111.
Hvor store er grupperne?
Der er normalt max 15 motorcykler med i gruppen. Tallet af valgt for at styrke sikkerheden og oplevelsen for vores gæster. For lukkede hold, klubture og VIP ture er det muligt for os at kompensere pga. de anderledes omstændigheder.
Hvordan er standarden på motorcyklerne, og kan jeg være sikker på, at få den motorcykel, som jeg har ønsket?
Vi ved, hvor vigtigt det er for vores gæster, at den lovede motorcykel står klar på det aftalte tidspunkt. Vi er partner med en af USA’s største udlejer af motorcykler, og vores gæster har derfor prioritet på motorcyklerne. Vi kan dog ikke garantere 100 % at du altid får dit 1’ste valg, kun at du får en motorcykel indenfor den ønskede gruppe Touring, Classic eller Trike.
Vores motorcykler er maksimalt 1 år gamle og stadig under fabriksgaranti. Vi opererer med alle typer af Harley-Davidson og enkelte Honda Goldwing og BMW R1200. Se de enkelte modeller under bikes.
Hvilken type tøj/regn-udstyr skal man medbringe?
Medbring varieret tøj til forskellige typer vejr samt passende motorcykel-udstyr. Selvom det sjældent regner, da vi altid kører i den bedste sæson for regionen, så husk regntøj for en sikkerheds skyld. Inden afrejse vil du sammen med din rejsebog få en liste over forslag til udstyr og tøj, som bør medbringes på turen.
Kan jeg medbringe min egen motorcykel?
Ja! Du kan i princippet medbringe din egen motorcykel på vores ture, men det kan sjældent betale sig økonomisk. Kontakt info@mc-rejser.dk hvis du gerne vil høre mere om muligheden.
Skal jeg følges med gruppen på hele turen?
Nej! Selvom de fleste foretrækker at køre sammen med gruppen, kan man sagtens vælge at køre alene. Tal med din rejseleder på stedet om det, da han kender ruten og derfor kan give dig den bedste rådgivning.
På alle vores ture er der planlagt etaper og strækninger som er specielt velegnede til at køre selv. Det aftales med rejselederen fra gang til gang.
Du har friheden til at vælge selv – det er din ferie!
Hvilken hotel-kategori bor man på, på en guidet tur?
Normalt bor vi på 3- eller 4-sjernede hoteller på de guidede ture. Det kan dog i enkelte tilfælde forekomme at vi har en enkelt overnatning på et lavere rangeret hotel, på steder hvor beliggenheden er vigtigere end standarden, f.eks. når vi skal opleve “the old west”, så alle gæster får den bedste oplevelse.
Hvor meget bagage må jeg have med?
Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, men som minimum må du medbringe en kuffert på max 23 kg og en håndbagage på max 8 kg. pr. person.
Skal jeg have hjelm på? Kan man leje hjelme?
For din egen sikkerhedsskyld er det en god ide at køre med hjelm under hele turen – og vi anbefaler det på det kraftigste! I mange tilfælde dækker forsikringen ikke hvis du kører uden hjelm. Der er gratis udlån af hjelme på alle vores guidede ture, men de fleste foretrækker at medbringe deres egen hjelm hjemmefra.
Hvis du ombestemmer dig ved destinationen og gerne vil låne en hjelm i stedet for at bruge din egen, opbevarer vi din egen hjelm sikkert i følgebilen sammen med din bagage.
Skal jeg have motorcykel-kørekort?
Ja! Det er påkrævet at have et gyldigt motorcykelkørekort for at leje motorcykel eller køre motorcykel på vores ture. Det er dog muligt at leje en Trike (3-hjulet motorcykel) på kørekort til personbil.
Kontakt os via info@mc-rejser.dk for at høre mere.
Hvor gammel skal man være for at kunne booke en tur?
Du skal være minimum 21 år for at leje en motorcykel i USA.
Må jeg eller min medrejsende rejse med i følgebilen?
På alle ture i USA er det muligt og ligeledes på de fleste andre ture, dog ikke alle.
Kontakt os via info@mc-rejser.dk for at høre mere.
Skal man betale et depositum for at booke en tur?
Ja. Du skal betale depositum ved booking for alle ture, typisk 7.500 kr. pr. person. Restbeløbet skal betales senest 60 dage før afrejse.
Hvor mange penge skal jeg regne med at bruge på benzin?
15-20 USD pr. dag. / 99 – 130 DKK pr. dag.
Hvordan ankommer jeg til hotellet ved ankomst i lufthavnen?
På de guidede ture bliver du afhentet i ankomstlufthavnen af din rejseleder. Inden afrejse vil du have modtaget detaljeret information i dine rejsepapirer, så du ikke er det mindste i tvivl om hvor/hvornår/hvordan. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, du gerne vil have opklaret inden afrejse.
Vi er her for at hjælpe.
Kan jeg booke flere eller færre nætter?
Ja, bestemt! Hvis du gerne vil forlænge din rejse – enten før eller efter selve motorcykelrejsen – er det altid en mulighed. Kontakt os via info@mc-rejser.dk for at høre mere.
Hvilken rejseforsikring anbefaler I?
Det er vigtigt at du har en rejseforsikring der dækker destinationen, og som tillige dækker kørsel på motorcykel. Vi samarbejder med Gouda, hvis rejseforsikring ‘Verden’ dækker det nødvendige for en oversøisk motorcykelrejse.
Er motorcyklen forsikret?
Ja! Alle motorcykler har den lovpligtige ansvarsforsikring iht. ‘State Law Requirement’, og på alle vores guidede ture er den største kaskoforsikring med USD 100 inkluderet i prisen. På kør-selv ture tegnes forsikringen separat.
Hvad hvis jeg ikke har motorcykel-kørekort, men gerne vil deltage på en tur?
Du kan stadig deltage på vores guidede ture, enten i en udlejningsbil, på en Trike (3-hjulet MC) eller som passager i vores følgebil.
Hvor mange penge skal man ca. beregne til lommepenge?
Vores erfaring er, at omkring 50 USD. pr. døgn (ca. 330 DKK) vil dække dine personlige udgifter til mad og drikkepenge. Planlægger du at købe vildt ind, eller skal du med på helikopterudflugt eller andet, bør du medbringe lidt mere. Det er jo meget individuelt, hvad man vælger at bruge på en rejse som denne.
Hvem kan komme med? Hvem består gruppen oftest af?
Vores grupper består normalt af både singler, ægtepar, familier og venner. Du er velkommen, uanset hvilken “kasse” du hører til. Vi samler primært Skandinaviske hold – men af og til sniger der sig en anden nationalitet med. Der er altid mindst 1 rejseleder med der taler dansk.
Skal jeg være øvet motorcyklist?/Hvem kan komme med?
Vi bliver ofte spurgt, om der kræves kørekort til motorcykel i USA, og om, hvor meget køreerfaring en tur kræver. Det er ret simpelt – for at kunne leje en motorcykel skal du være fyldt 21 år, have gyldigt kørekort til mc, og du skal være absolut fortrolig med at køre en stor, tung motorcykel, inden du rejser af sted. Når vi har fået udleveret vores motorcykler, får alle altid mulighed for at blive fortrolig med maskinen, man har fået, inden vi begiver os ud på vejene.
Både for din egen skyld – men også af hensyn til din evt. passager og resten af gruppen. Har du ikke siddet på en motorcykel siden dine unge år, så anbefaler vi dig, at du tager nogle køretimer hos en kørelærer eller tager et køreteknisk kursus – og at du inden afrejsen øver dig på især start og standsning – det er som regel i disse situationer, at problemerne kan opstå. ”Ligeud” er ikke en disciplin, der tæller Alle, der kan acceptere og leve op til disse regler, er mere end velkommen på vores ture.
Hvad er inkluderet i prisen?
Når vi sammensætter vores ture, er det altid ud fra spørgsmålet “Hvad giver den ultimative oplevelse?”.
Derfor har MC-Rejser det største antal ydelser inkluderet i priserne.
Nogle af ydelserne, som er inkluderet i prisen, kommer du alligevel til at betale undervejs. Derfor har vi sørget for, at de er “ude af verden”, så du blot kan læne dig tilbage og nyde din ferie.
Under hver enkelt rejse kan man til højre på skærmen se, hvad der nøjagtigt er inkluderet i prisen.
Hvilke flyselskaber bruger I, og er det med mellemlandinger?
Vi vælger konsekvent en så bekvem rute som muligt for vores gæster – men der er svært at undgå flyskift på rejser til/fra Skandinavien. Flyselskaberne kan variere, men alle er store veldrevne selskaber såsom SAS, Delta, Lufthansa, KLM, Air France, Air Canada og Norwegian.
Alle ture udgår og slutter i samme lufthavn – så bliver grupperne ikke delt undervejs af eventuelle forsinkelser.
Flybilletten er inkluderet i rejsens pris.
Hvad gør man med drikkevarer undervejs?
I følgebilen er der altid en køleboks fyldt med gratis drikkevarer – og dét er en service med et formål: Ofte kommer temperaturerne i ørkenen op på 35 + grader, og så er det livsnødvendigt at indtage så meget væske som muligt.
Så for gæsternes velbehag og tørstige halse, står der altid kolde drikkevarer klar – også på de ture som ikke indebærer kørsel i ørken.
Når vi kommer frem til motellet om aftenen, har rejselederen ligeledes sørget for, at der er en kold fyraftensøl klar til at skylle dagens oplevelser ned med.
Gratis, kolde drikkevarer (+fyraftensøl) er inkluderet på alle vores ture.
Hvordan fungerer det med drikkepenge?
Som dansker er vi vant til, at alle serviceydelser er inkluderet i den pris, man betaler. I USA har man valgt at lade f.eks. drikkepenge være en sag mellem gæsterne og servitricen, som normalt ikke får anden løn end drikkepenge.
Det er derfor obligatorisk at betale 15% i drikkepenge, når man spiser på restaurant. Det er ligeledes en fast regel, at man hver morgen lægger 2$ til stuepigen på værelset.
Der gælder forskellige regler i de enkelte lande, spørg din rejseleder hvis du er i tvivl.
Er der mad undervejs inkluderet?
Det eneste punkt, som vi ikke har inkluderet, er maden undervejs. De fleste foretrækker jo selv at vælge, hvad de vil spise og ønsker ikke at blive præsenteret for en endeløs række af turistbuffeter.
Morgenmaden er dog normalt inkluderet på vores hoteller/moteller. Frokosten klarer vi efter behov undervejs. Aftensmaden indtager vi på forskellige typer restauranter tæt ved vores overnatningssted – det kan være steaks, italiensk, mexicansk eller en af de utallige andre typer restauranter.
Er der fælles information inden afrejse, hvor man møder de andre deltagere og hører nærmere om turen?
I god tid, før vi begiver os ud på vores motorcykelrejse, inviterer MC-Rejser altid deltagerne til et hyggeligt fællesmøde, hvor gæsterne får lejlighed til at høre mere om turen, påklædning, færdselsregler og alle de andre spørgsmål, man gerne vil have svar på.
Det er samtidig en god lejlighed til at hilse på de øvrige deltagere, så alle kender hinanden, når man mødes i lufthavnen på afrejsedagen. Invitationen sendes til de gæster, som på det tidspunkt har tilmeldt sig en bestemt tur – ét møde for hver tur.
Da vores gæster kommer fra alle dele af landet, afholdes der normalt ét infomøde i Jylland og ét på Sjælland, og tidspunktet er som regel en hverdagsaften mellem kl. 19-21.